fredag 8. januar 2010

It's Friday!

Hello Norway!!
Her i gården er vi blitt så vant til å snakke engelsk at det nesten blir uvant å snakke på norsk. Merkelikt.
Vi har lært ufattelig masse bare disse dagene.. samtidig som vi har hatt uutrolig mange pinlige situasjoner. Noen sliter med uttale, andre med ordforråd og formulering.
Feks:
- Pip skulle fortelle taxi sjåføren vår George at "det va bra" - og hun slår til med :"George, you're so gudd!"
- Pip fikk plutseligt servert Ogali ufuvillig. Når vedkommende fikk tenkt seg om, hva hun egentli hadde svart "YES" på, var det ingen veg tilbake. Ogalien var på alle måter umulig å få svelt, eneste utveien var plastikk posen i sekken! Godt skuespill gjorde at kokken ikke kunne forstå hvordan hun hadde spist opp så fort. Hun takket fint for maten, og satte talerken på benken!
- Pip skulle si: kan jeg få to kuler med is(scoobs) og hun sier smilende: "kan i get two schools?"

I dag hadde vi vår fjerde dag på barnehjemmet. Ungene er fortsatt syke, har infeksjon, og lider av kraftig diare. Hele 15 av 17 unger er smittet, og flere har havnet på sykehuset. Litt kaos på jobb kan du si.
Men ungene er alldeles HERLIGGE!!!!!
De lyser av glede og lykke av dem når de får sitte på fanget og bli bært.

I dag fikk de klerne som vi hadde med til dem, sinnsykt masse fint. Tenker å kle dem opp en dag i neste uke, så skal dere få se noe NYDELIG!!! Gled dere!

Nå er er det altså helg, første helga vår i KENYA. I kveld skal vi bare slappe av, etter noen hektiske dager på jobb. Skal begynne å lage album og lage oss god mat. Første klesmaskin er satt på ,etter litt trøbbel med systemet. Ikke alltid  like lett å forstå seg på vaskemaskiner.
I morgen skal vi treffe jentene våre igjenn (http://ingridtheresemarie.blogspot.com/) og gå på ethiopisk restaurant, vi GLEDER oss massemassemasse!!!!

Håper dere har det bra hjemme i KADLE norge ;-)
- God helg alle mann!

- Stine&Signe

onsdag 6. januar 2010

Første dag på barnehjemmet!!

Då begynte eventyre me har venta på..


07.00 å me e på vei til Hope House

Da vi kom frem til Hope House ble vi møtt av en kjempe koselig mann, han viste oss vei!
Vi ble fort satt i arbeid: Signe på den største avdelingen, alder fra 1 og oppover. Stine: på den mellomste avdelingen fra 4måneder og opp til 1år.
Synet som møtte oss var ALLDELES NYDELIG, barn som sto/lå i sprinkelsengen sin og strakk armer etter og bli løftet opp! Duften som derimot strømmet mot oss var ikke på linje med synet. Tenk deg blandingen av hønsedrid,reker og egg... det viste seg at barna hadde fått diare/innfeksjon. Det resulterte med at Stine måtte vaske vekk avføring langs hele ryggen med en liten bommulsdott, som va duppet i litt vann! Etter på var det frokost, de eldste barna hadde en litern samling, der de ba en bønn og lærte litt forkjellige sanger. resten av dagen besto i leking, skifting og mating av ungene!
Det ble en dag me masse forkjellige inntrykk, spesielt når det kom til barneoppdragelse.

Her er litt av godgjengen samlet, me de ansatte:)

To gode kamerater!

En liten sjarmør, med ett herligt smil!


En liten gullklump:) 
<3

Vår kjære goe taxi sjåfør: GEORGE
Vi kunne ikke hatt enn bedre taxi mann


Signe - etter dagens arbeid

I kveldingå bankte det ein på dørå, Philip var hans navn. Han kom med en STOR bukett roser og tullipaner, og ba oss lese nærmere på kortene for å finne ut hva dette var: TUSEN TAKK ANDREAS OG JOSTEIN! Vi gleder oss til å se dere!- Stine&Signe

tirsdag 5. januar 2010

JAMBO Norway!

Då va me i KENYA!!
Me landa i går, ein time itte skjema-satt i flyet å venta ein time i Amsterdam...Men; ka e vell probleme me det - når me er samla i så godt lag?!
På flyplassen måtte me skilla lag me IngridThereseMarie.blospot.com. Det ble gjort i hast, så ingen tårer rakk å trille. Vi blei henta av ein hæærligge mann som hette GEORGE. Va ei  go mann det der;-)
Han kjørte oss te den norske skolen, på veien stoppte me på nakkumat (supermarked) og handlet litt som vi kunne ha til frokost i dag.Heilt merkelikt, va stappfolt me folk på supermarkede halv 11 om kvelden, kor normalt er det på en skala i Noreg?

Me sov som nogen steiner på Gjestehuset, itte ei lange reise!
Litt uvirkeligt at me i dag morges plutseli våkna i Kenya-måtte klypa kverandre nogen gonger i dobbelhakå for å virkelig bekrefta at dette ikkje e ein drøm.

I dag har Julia (taxidama som "eier" Gerorge) fulgt oss rundt på et kjøpesenter og vi har fått handlet inn alt vi trenger til et tre-måneders opphold i Kenya feks; hårføne til 150,- og brødrister til 150,-
Etter dette var vi på JAVA HOUSE, og spiste for en billig peng!

Når vi kom tilbake til den Norske skolen ryddet vi oss på plass; sorterte ut hele 50 kg med barnekler som vi tok med oss fra Norge til Kenya. Og vi ble heller ikke stoppt i tollen- takk og lov!

I morgen venter en ny dag - vår første arbeidsdag på barnehjemmet!
Nå hoppe me te køys mens du kan kosa deg me nogen bilder;-)Her e klokkå 6 å me sitte på Sola å vente på boarding te Amsterdam...Innom å tømme tanken i Amsterdam...


Karibuni - Velkommen
Her er rommet vårt, som vi skal bo på den første uka.
Ikke få panikk MOR og Mamma - det er ryddig nå!


Dette er porten inn til den norske skolen. Skal det være så skal det være.


På en luftetur traff vi en koselig mann som jobber på tomten.


Her har du dusjen


Me klare oss lenge med tri stråler...Go natt Norge
- Stine&Signe

søndag 3. januar 2010

- "AVGÅRDE KÅRE" MED SOMMERFUGLER I MAGEN...

I natt skjer det - AFRICA here we come!
Avreise Sola: 06:30 , mellomlanding i Amsterdam, ankomst Nairobi: 20:25 (Lokal tid).

Uvirkelig, men sant !
Vi er spente, med litt sommerfugler i magen - men mest av alt GLEDER vi oss!!


- Stine&Signe
 

- Stine og Signe i Afrika - | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates