fredag 26. februar 2010

Foreldre for en natt

Onsdag morgen startet med å vente en halv time på taxien pga stor trafikk. Og turen til Hope House tok mye lengre tid enn vanlig, så vi var ikke fremme før 08:30. Vi var med i morgenstellet, og etter dette tok vi med oss to av de mellomste ungene ut på "byen" for å fremkalle bildene til Hope House Babies Home:

Vi hadde med oss to av verdens SKJØNNESTE unger


Vi var tibake calv 1, og trodde vi hadde noen få timer igjenn på jobb.
Men så ble det ikke.
Stine ble spurt om å være med på klinikk med den eldste ungen som var to år fordi han hadde diare og oppkast. Signe ble også med. Vi ble værende på klinikken et par timer, det viste seg at gutten hadde fått et virus. Gjennom oppholde på klinikken fikk han mye intravenøst og det ble tatt forskjellige prøver. Når klokken ble 18:00 konkluderte legen med at han burde legges inn for observasjon.
Vi sa ja til å følge han, for så og bli der over natten sammen med han. etter litt om og men, det vil si tre timer (folkens -.vi er i AFRICA) fikk vi et rom med en stor seng og en barneseng.
Dette sykehuset han ble lagt inn på er et av byens beste barnesykehus, så standaren var ganske bra. I begynnelsen ble vi nektet å være to stykker sammen med han denne natten. I sykehusets regler sto det visst at det var kun tillatt med "en foreldre". Men vi smilte fint og ting ordnet seg. StineSigne skulle være sammen, ikke snakk om noe annet. Noe vi fikk klar beksjed om var at: vi HELE natten skulle følge md på ungen, i og emd at han fikk intravenøst. Gjennom natten ble det X antall bleieskift, vi måtte også gi ulike medisiner til ungen, synging ved sengekanten og mange klemmer. Gutten så ut til å kvikne litt til, men dette gikk litt opp og ned pga høy feber. Timene på morghenkvisten, det vil si fra kl 04:00 av, var harde, når en har vært våken i snart i ett døgn. . Men kl 08:00 ble vi avløst av en dame fra Hope House, som skule være hos gutten denne dagen. Heldigvis ser de tut til å gå bedre og bedre me gutten, og vi håper å snart få han hjem i igjenn!

Turen gikk så hjem til Scripture Mission for å ta oss en etterlengtet DUSJ og spise, før det bar i vei igjenn mot barnehjemmet; for der ventet nemlig et KONGELIG besøk: IngridThereseMarie var deres navn.
Vi fikk servert UBESKRIVELIGE chapati og vi fikk vise jentene de hærlige ungene "våre".

KJÆRE GIVERE:
Denne uken har det gått en del penger. Vi bestemte oss for å betale regningen/oppholdet på klinikken som var på fem timer. Dette ble 900 NOK!
I tillegg har vi nå betalt det apperatet vi nevnte for dere tidligere. Det er ikke alltid llike lett å forstå når de snakker engelsk.. så .. det hadde skjedd en "misunderstanding" på veien: dette er nemlig ikke et lytteapparat , men en febermåler...

SKREDDER:
Stine&Signe har også vært hos skredder - og her ser dere resultatet:


- Stine&Signe

tirsdag 23. februar 2010

Vi KOSER oss!

Vi koser oss hver en dag her nede i AFRICA!
- virkelig nyter livet!

Siden sist er det masse som har skjedd, vi har b.l.a. hatt besøk av studentlaget (Hald) , KONGEfolk:


TeFTerene er kommet!!
Her koser vi oss med chapati

Og vi har hatt med ungene til:


Denne gangen var også de to største ungene med. De hadde fri fra skolen.


Pastor Amos tester ut sklia

Det er ikke alltid like lett å skjønne at dyr også kan være "lekedyr". Så det tok litt tid for å skjønne at de ikke var ekte.. Til slutt ble de gode venner:
I morgen skal vi ha med oss noen av de minste babyene ut på tur. Skal fremkalle en del bilder, som vi skal henge opp på barnhjemmet, både av de ansatte og de skjønne små.

Ellers så har vi fått tre nye sjarmtroll på barnehjemmet, her er et bilde av to av dem:


Har du sett noe så NYDELIG?

Til avslutning en liten værvarsel  for morgendagen:

STAVANGER:
Dagtid kl 12 – kl 18

Regn. Svak vind, 3 m/s fra sørøst. 0,8 mm nedbør.

NAIROBI:
Dagtid kl 12 – kl 18
24°
Klarvær. Lett bris, 5 m/s fra øst-nordøst. 0 mm nedbør.

- Ha ei fortsatt go uke!

- Stine & Signe


 

- Stine og Signe i Afrika - | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates