fredag 19. februar 2010

Tiden flyr, nå er det kun to uker igjen på barnehjemme!

Stine&Signe forteller:

Tiden FLYR SKIKKELIGT her i Kenya folkens…
Gjennom oppholde på barnehjemme har vi opplevd  og ledd UTROLI MYE! Kommentarer du får slengt i tryne, når du som minst venter det:

Når en sitter å mater en liten unge kl 8 om morgenen, og aner fred å ingen fare! Så sier en av de ansatte :Ka e alle dei røe prikkane i ansikte ditt?” Og før du får svart, svarer hun kjappt for deg : ” Er det kveser?..

Mandagen etter Mombasa møter en av oss dette: ”Hva har du spist på Mombasa?” DU e blitt så feide!!”

Men ærlighet varer lengst folkens;-)

De ansatte er noen herlige folk. Vi har hatt masse latterkramper sammen med dem. For eksempel når vi forteller om ting fra Norge, ler de bare. Klarer for eksempel ikke forestille seg snø.. Eller når det i lunch pausen flyr fugler som snapper mat (og vi er livredde) står de bare å ler av oss. Og, for eksempel når de bare kommer dansende inn på et rom å synger en beskjed til oss ender det ofte me en god latter. En annen slager er når de skal prøve å lære oss swahili…

Bleieskift er for oss nå blitt en vanesak.. men av og til skjer det uventede ting;

- Når bleien akkurat er tatt av å den nye er på vei på hører vi en god lyd. Splasj; det er ingen måte jeg klarer å stoppe denne gule suppen på.. så jeg blir fint nødt til å stå og vente til ungen er ferdig med ”nr to”. Kan ikke beskrives – må oppleves!

- Eller neste dag da vi var i bleieskiftet, bleien var akkurat tatt av og i et lite sekund snur jeg meg og der står spruten. Heldigvis bare nr en, men blir en go dam å tørke opp… Og når jeg er fornøyd med å tørke opp det meste av dammen og jeg står bøyd med hodet nedfor stellebordet, men en hånd oppå ungen, kjenner jeg plutselig noe varmt renne nedover armen. Halleluja – alt det gode kommer ovenifra!;-) I min skjappe reaksjon, reiser jeg meg raskt og resten kommer på skoen..

- En annen hendelse vi har ledd masse av (i ettertid) .er dette:
Jeg sitter og mater en alldeles nydelig baby – han smiler og ser ut til virkelig å like maten. Før dette. Jeg duller og radler med munnen min åpen, før jeg hvet ordet av det har jeg fått smake en del av den maten som har vært i hans munn også. En hærlig spy/gulp/rap!

Ønsker alle sammen en riktig god helg, nyd hvert eneste øyeblikk
- For de kommer aldri tilbake!

- Stine&Signe
onsdag 17. februar 2010

KJÆRE GIVERE!

I går hadde vi med oss to av de mellomste barna ut på handling. Det er mange ting som trengs på Hope House. Vi kjøpte inn noe av dette i går:
- Mel (til chapati), vegetables, poteter og kjøtt, slik at kokken kunne lage en GOD lunch til de ansatte denne dagen! Og, kan tro de ble GLA!
- 10 håndkler
- 10 vaksekluter
som vi kan bruke når vi bader ungene. (Før har vi pleid å bruke en sokk eller en lue for å vaske dem. )
- Teppe (dette ønsket de seg, fordi det de har hatt er veldig gammelt, med andre ord svært utgulpet og diverse...) :

Folk hadde som dere gjerne hvet sendt med oss MASS klær til ungene på Hope House Babies Home. Dette er vi/de VELDIG takknemlige for. Men mesteparten av disse klærne passet best til de mellomste barna, og de minste babyene. Når det gjelder de store så er det litt manko ; det meste er utslitt, for kort eller hullete. Og feks vanlige tsjorter finnes det svært få av. Så er resultate etter handlingen:
Alle fikk hver sin ny shorts, tsjorte og et sko par. Dette ble til sammen 2000 NOK! 

I dag er det onsdag og da sto dette på programmet:


Her kan dere se fem nydelige unger, i kledd de nye klærne! Litt vanskelig å få alle til å stå i ro og samtidig kikke på kamera... Men her var ihvertfall et forsøk:


 


Taxien var litt forsinket - så vi måtte ty til litt såpebobbler (som vi har fått fra Helenes lekestue & co - hjertelig takk!)  som underholdning:

På Hope House Babies Home har det kommet mange som jobber som voluntører nå! Det er veldig kjekt! Og, i dag var Alice (Fra U.K.) and Hannah (Fra Australia) med oss ut på tur!
Her er vi fremme i Nairobi Animal Orphanage:


- Monkey -

Vi lo godt da vi så denne rompa ...En uforglemmelig dag! ;-)

- Stine & Signe


PS: vi har nå fikset klusse som var når folk skulle kommentere. Så nå skal alt være i orden!

mandag 15. februar 2010

Trip to MOMBASA


Hutte meg tu - men me har hatt ei FANTASTISK helg på Mombasa!!!

Turen startet onsdag ettermiddag. Kl. 17:00 pm møtte vi IngridThereseMaire på Nairobi railway station.
Det va et HERLIG syn:
Jentene hadde nemlig slått ut håret og vært og fått flettet rasta (eller snurre) fletter - "Nydelig" vi visste ikke om vi skulle grine eller le!
Når klokken nærmet seg halv 7 var det boarding.
Etter litt mye om frem og tilbake fant vi til slutt rommene våre; ett på 1. kl og et rom på 2.kl.
Klokken 19:15 var det middag. Overraskende BRA! Etter dette ble vi stående en go stund... vi spurte noen konduktører om noe var galt, men å nei å ånei, vi sto bareå  ventet på motgående tog (midt i ødemarken på en onsdagsnatt...) etterhvert fikk vi vite at noe var galt i motoren, så ja.. etter tre timer kom det ett KJEMPE rykk, da gjaldt det helst bare om å holde seg fast...så var vi på skinner igjen.

-Gogjengen!!

På denne togturen var det ikke så mye som var Frecht, så etter 15timer følte vi for en aldri så liten tannpuss!
- og det gjorde seg, mens svetten bare randt!

Når vi var kommet her til spurte vi de som jobbde på toget hvor lenge det var igjenn:
Svar vi fikk: "Kun en time igjenn"
Andre personen : " Nå er det ca 2,5 time igjenn"
Trejde personen: "Når vi er på voi er det 4 timer igjenn til Mombasa".
Så litt uvisst kan du si..men VI har ihvertfall vert på VOI!


Etter 21 timers togtur var vi framme! Alle var så og si gjennombløte- SVETTE! Å alle så fram til ett litt kjølig bad i sjøen. Bad ble det fort, men kjølig var det definnetivt ikke- Sjøen var over kroppstempratur! Men vi nøt det, mens vi skurbbet oss me sand:)

Morgenen etter på Traveller Beach Hotell:
Når vi sto opp neste morgen var det jo nesten ikke sjø, åå grunn av det lavtidevannet ( elle ka d hette..) Vi var så heldige at vi fikk guidet tur ut over havbunnen. Her fikk vi se mange rare, kule spesielle dyr! Alle hadde ver sin guide, små fint!!

Signe og hennes personlige asistent!

NEMOfisk!!!
-ååå me kose oss!
For noen var det første gang på kamel, det vil si fire av oss!
 Signe ble utnevnt til fotograf!
Stine, Marie å Kamlen ( han hadde ett navn, men det har desverre gått i glemmeboken).
Ingrid, Therese og Alex!

-To som er en smule klar for vannscooter

1-2-3 GOOOO!


Da var alle nydusjet og klar for MIDDAG!

SNAKEshow


TAKK FOR EN KJEMPE TUR INGRIDTHERESEMARIE!- Stain&Elisabeth

 

- Stine og Signe i Afrika - | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates