søndag 24. januar 2010

SØNDAGSDRØS fra Flate A

Fredag ettermiddag:-Ny dusjet og klar til avreise!!-Å komme seg fra A to B her i Kenya er ikke bare bare. Vi skulle ”bare” bytte taxi sjåfør og bil hjemme hos eigeren av firmaet som er vår private taxi! Når vi kom frem sto kaffi og te klar for servering. Så hyggelige å rause folk er det ikke lett å forlate, så vi ble værende en god stund.

Som de voksne ville sagt: " Praten gikk lett.."

 Avtalen vi hadde med IngridThereseMarie ble forkyvet noen timer. Du lurer gjerne på hvorfor vi skriver NOEN timer, her kommer forklaringen; med litt kommunikasjon problemer havnet vi på ett annet Naivas ( supermarked) enn der jentene ventet. Det viste seg at vi måtte kjøre tilbake samme veg vi kom fra. Men du, åhh STORE, er det ikke merkelig hvor trygg en kan føle seg langt ute i ødemarka, en mørk fredagskveld i en hvit ”rånebil” sammen med to menn som synger gospel av FULL hals!! HALLELUJA!


Etter litt tut og kjør i 30min til, havnet vi på rett Naivas! Der ble vi møtt av 3vakkre jenter, kledd i skjørt..du og du! Nå lå virkelig alt til rette for en KONGE helg ;-)

Fredagskvelden gikk med til gjensynsglede, plapper og mat. Vi fikk hilse på familien Maisha Mema, som jentene bor hos (en familie som består av to voksne, en hushjelp og 25 barn.) Neste morgen fikk vi være med jentene på ”jobb” til Klubbhuset, som ligger i Soweto slummen:Vår første Matatutur her i Kenya, å HEI hvor det går!!Marie viste klasserommet der hun er lærer, og bare for å få sagt det: Disse NYDELIGE plakatene er da made by Marie Wikre- Stolt lærer!! ( me e stolte av deg:))Barna på klubbhuset hadde stellt i stand et forrykende show med dansing og synging for oss Muzunguer. Dette satt vi enormt pris på! Enormt stiligt å se- afrikansk rytme!

Her ser dere klubbhuset. Vi sitter spente og klar for Acrobatshow;
- Vi satt bare å måpte!!- Utrolig!!Marie og ein KJEMPE herlig gutt!


- To skjønne jenter!!


Stas me kamera ! ;-)

Vi fikk også være med en liten gutt fra klubbhuset hjem på besøk:


I dette huset (som vi ville kalt rommet) bodde det en familie. Rett bak Therese hang det ett forrheng, der det sto en 1,5m seng.. Denne delte hele familien.. altså 7 stykker..
- Minste ungen i huset var mest begeistret for de brune :-)


IngridTheresemarie bedde guttaboys, som hadde hatt acrobatshow, ut på lunch!


- På veg til matatuen


 12 Glade fargerik ungdommer, meg mett mage- for 100kr!

Vi stoppet innom Naivas for å kjøpe litt lørdagskos.
Denne butikken hadde det meste for å si det slik:

Deriblant et par parykker... ;-)
Vi var ikke så sene hjem fordi vi skulle leke med ungene, vi hadde hilst på kvelden før:
Vi hadde funkcy chiken, slå på ringen, og de lærte oss afrikanske danser, forr noen skjønne unger!!


<3

Makarena dansen;-)

Det ble en tidlig søndag; opp 07:00 for å gå i kirken 08:00. Hele storfamilien med oss jenter på slep inn i matato – av gårde-kåre!! Underveis i gudstjenesten måtte vi presentere oss selv; hello we are from Norway;-) Og ble etter møtet bedt om å forlate telte og inn i et bakrom. Stine takket fint ja til te og Signe til kaffi. Det viste seg fort at te-en ikke var som Stine hadde tenkt, det var nemelig Chai..Kenyansk te, med melk i- Stine tåler ikke melk så hun satt FINT i det –hun hadde kun to valg, ikke drikke..eller drikke å SPY! Signe fikk servert kaffe som var kokkt av melk, melk er ikke første sort men ved hjelp av kaken vi fikk servert på siden, klarte (måtte) hun ta noen munner.


Så bar det videre, høye hopp-strak kropp, SVÆRE hull i ørene, som regel kledd i rødt; kan du gjette hvor vi skulle?!

MASAI-MARKED på YAYA-senteret!

Her ble det en del lott og løye, med pruting, Kenyanere som skal prøve og imponere hvite jenter – det vil si på alle måter! To muzunguer fikk også røde nakker, det er resultatet av å gå på marked en hel dag!

Som dere sikkert skjønner; en BRA helg, på alle måter!

- Stine&Signe

6 kommentarer:

Unknown sa...

Hamjambo? Kjekt å følge med på bloggen. Ser dokke trives, det gjere meg glad. Stå på, dokke sprer fryd og glede! Munguawlinde.

rebecca sa...

åh, for någen fantastiske bilder! :D
bra dåkk kose dåkke! :D
ha ei flotte uga vidare <3

ij sa...

heia jenter
for någen rørande bilder og beskrivanes kommentarer, knallkjekt for oss heima, ha ei fortryllanes uga, håpe Signe har fått knekkebrødoppskriftå
knib fra ij

Tone sa...

Kjære gode jenter.
Fantastisk å følge dere gjennom bilder og tekst.Føler nesten vi er i Afrika,sammen
med dere.Ønsker dere ei veldig god, ny uke.
Klem fra Tone.

Anonym sa...

Det såg konge ud!:D Herlige bilder!;)
Om det e sånn at de skrige muzungo itte dokk uansett kor dokk kjøre?:P
Hilsen Fredrik

Stine&Signe sa...

Det stemme nok d ja,spesielt itte Signe då;-)

Legg inn en kommentar

 

- Stine og Signe i Afrika - | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates